از مهمترین موضوعات حوزه مالیاتی، باید به معافیت مالیاتی اشاره کنیم که سالهاست توسط مشاغل و کسب و کارهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است. در اصل معافیت از پرداخت مالیات، یعنی عدم پرداخت مالیات توسط شرکت ها و کسب و کارهای شخصی که فعالیت های خاصی انجام می دهند یا درآمدهای خاصی دارند.باید به این نکته اشاره کنیم که تمامی مالیات دهندگان در اظهارنامه مالیاتی خود، استحقاق برخورداری از معافیت را دارند. اما در این میان برخی از شرکت ها وجود دارند که به صورت کلی و بسته به شرایط خاصی که دارند، نیازی نیست مالیات بپردازند. ما به تمامی این نکات در ادامه می پردازیم و پس از آشنایی با انواع مالیات ها، به مشاغلی که مشمول این قانون می شوند نیز اشاره خواهیم کرد.
مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهمترین و پرکاربردترین ابزارهای مالیاتی در بسیاری از کشورهاست. این مالیات که به اختصار “مالیات VAT” هم نامیده میشود، به معنای، مالیات بر مصرف است که به مصرفکننده نهایی کالاها و خدمات تعلق میگیرد. اساساً این مالیات به مبادلات مالیاتی در سراسر زنجیره تامین محصول یا خدمات مرتبط است و به عنوان یک درآمد مهم برای دولتها جهت تامین بودجه و ارائه خدمات عمومی به کار میرود.
استانداردهای حسابداری مجموعهای از اصول و قواعدی هستند که بر نحوه تهیه و ارائه صورتهای مالی حاکم هستند. این استانداردها با هدف ایجاد شفافیت، یکپارچگی، و قابلیت مقایسه اطلاعات مالی طراحی شدهاند. رعایت این اصول نهتنها برای حسابداران و شرکتها، بلکه برای نهادهای نظارتی و سرمایهگذاران نیز بسیار مهم است. در این مقاله، به معرفی استانداردهای حسابداری، تعداد و کاربردهای آنها، و همچنین نکات عملی برای حسابداران و دانشجویان بررسی میشود تا بتوانند این اصول را در فرآیندهای مالی به درستی بهکار بگیرند.
انبارها به عنوان یکی از بخشهای اصلی هر سازمان نقش مهمی را در واحدهای تولیدی، بازرگانی و خدماتی ایفا میکند. همچنین به دلیل اینکه اقلام و موجودیهای انبارها قسمت عظیمی از داراییهای یک مجموعه را شامل میشوند حسابداری انبار از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار شده است. همین دلایل کافی است تا اهمیت انبارداری و حسابداری انبار درک کنیم. اما حسابداری انبار دقیقا به چه معناست؟
دانش حسابداری امروزه در بسیاری از ابعاد زندگی انسان کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. سازمان های دولتی و غیر دولتی مثل بانک ها و شرکت های تجاری به صورت پیوسته با اهداف گوناگون مثل ارسال اظهارنامه مالیاتی، تنظیم ترازنامه و … از خدمات حسابداری استفاده می کنند. در واقع حسابداران با انجام مجموعه ای از اقدامات فنی مثل جمع آوری داده ها و تحلیل آنها درآمد ها، هزینه ها و سایر آیتم های مالی یک سازمان را اندازه گیری کرده و این مولفه ها را با استانداردهای موجود تطبیق می دهند. با توجه به نوع خدمتی که ارائه می دهند، حسابداران و موسسات حسابداری به گونه های مختلف تقسیم بندی می شوند. برخی از مهمترین انواع خدمات حسابداری عبارتند از: حسابداری دولتی، حسابداری مالیاتی و مالی، حسابداری مدیریت، حسابداری حقوقی یا قضایی، حسابداری بهای تمام شده یا حسابداری صنعتی و … میباشد در ادامه این مقاله برخی از رایج ترین و کاربردی ترین از این اصطلاحات حسابداری را تعریف خواهیم کرد.
یکی از نکات کلیدی برای انجام امور حسابداری، آشنایی تیم حسابداری با اصطلاحات رایج در امور حسابرسی است. زیرا هر چقدر حسابدار و گروهی اجرایی او با اصطلاحات حسابرسی داخلی آشنا باشند، فرآیند امور تجاری شرکتها تسهیل مییابد. بنابراین در این پست براساس نظر متخصصین شرکت الوند حسابان، به معرفی اصطلاحات رایج در امور حسابرسی میپردازیم.
فرقی نمیکند مالک کسب و کار خودتان هستید یا به کارهای اداری مشغول هستید، مالیات مفهومی است که نباید با آن بیگانه باشید. امور مالی و مالیاتی اصطلاحات تخصصی و فنی زیادی دارند و شما باید با تعدادی از آنها آشنایی داشته باشید و بدانید به چه معنی هستند. به همین دلیل ما در این مطلب به اصطلاحات رایج در امور مالیاتی می پردازیم.
جلسه هیئت حل اختلاف مالیاتی چگونه تشکیل میشود؟ اعتراض به برگ تشخیص مالیات بعد از ابلاغ آن حق طبیعی مودی میباشد، پس از اعلام اعتراض، بررسیهای لازم در جهت برنامه حسابداری اعتراض مودی در هیأت حل اختلاف مالیاتی انجام گرفته و دارای مراحل مختلفی میباشد.مودی مالیاتی میتواند اعتراض خود را در قالب فرم اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی به این سازمان ارائه کندکه ما قصد داریم در مقاله پیش رو چگونگی اعتراض و همچنین لایحههای دفاع مالیاتی را به صورت کامل شرح دهیم تا اگر مالیات شما به اشتباه محاسبه شده است بتوانید به درستی اعتراض کنید.
مالیات در سراسر دنیا بهعنوان بخشی از منبع درآمد دولتها به شمار میرود و بسیاری از افراد جامعه، بدون اطلاع از این موضوع، روزانه در حال پرداخت مالیات هستند. مالیات انواع مختلفی دارد و در قوانین مالیات ایران، مالیات به دو دسته مالیاتهای مستقیم و غیرمستقیم تقسیمبندی میشود که هر کدام از آنها نیز شامل مالیاتهای مختلفی هستند.به دلیل اهمیت موضوع مالیات، در ادامه ابتدا توضیح میدهیم که مالیات چیست و انواع آن کدام است؛ سپس گروههای مشمول پرداخت یا معاف از مالیات را معرفی میکنیم. اگر قصد دارید اطلاعات خود را درباره مسائل مالیاتی بیشتر کنید، ادامه مطلب را با دقت مطالعه کنید.
تقویم مالی که به تقویم مالیاتی و حسابداری نیز معروف است، یکی از مهمترین تقویمها برای حسابداران و بخش مالی شرکتهای مختف است. این تقویم در واقع نشاندهنده زمان رویدادها و سررسیدهای مهم مالیاتی در طول سال است تا مودیان مالی بتوانند در زمان مقرر وظایف مالیاتی خود را انجام دهند. در این مقاله میخواهیم این تقویم را به دقت بررسی کنیم و در انتها میتوانید تقویم مالیاتی سال 1403 را مشاهده کنید. با ما همراه باشید.
از هر کسبوکاری که باشید، تولیدی یا بازرگانی، خدماتی یا آموزشی، حقیقی یا حقوقی، خواهناخواه با مالیات و مباحث مربوط به آن درگیر هستید. برای عبور از پیچیدگیهای امور مربوط به حسابداری مالیاتی و قوانین حاکم بر آن، شما به همراهی یک تیم متخصص و حرفهای نیاز دارید. موسسه حسابداری پارسا حساب ایرانیان، این افتخار را دارد که با تسلط کامل بر قوانین مالیاتی کشور، بهترین خدمات را به صاحبان کسبوکار ارائه دهد. تیم حسابداری مالیاتی ما همواره در کنار شما هستند تا در زمینههای مختلف در حوزه مالیات، شما را همراهی کنند و کمهزینهترین مالیات را برای شما رقم بزنند.